maanantai 16. tammikuuta 2012

Hook (Elokuva-arvostelu)

Teidän iloksi ole ajatellut kirjoitella omin pikku kätosin teille leffa-arvosteluita. Toivottavasti tykkäätte.

Steven Spielberg ohjaama ja
Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts tähdittämä

Hook

Kaikkihan muistaa tarinan pojasta, joka ei halunnut koskaan kasvaa aikuisiksi. Pojasta, jonka elämä oli pelkkää hupia ja riemua. Pojasta, joka lensi halki mikä mikä – maan ja taisteli julmaa Kapteeni Koukkua vastaa. Sitten eräänä päivänä kaikki muuttui, tuo samainen poika näki jotain niin kaunista, että oli valmis jättämään tuon kaiken hauskuuden ja olikin valmis kasvamaan aikuiseksi. Mutta mitä sen jälkeen tapahtui…
   20 vuotta myöhemmin tuosta pojasta on tullut lakimies, jolla on 2 lasta ja vaimo. Hän on unohtanut edellisen elämänsä ja lukee nyt mieluummin pörssikursseja. Peter asuu nykyään Amerikassa ja elää siellä normaalia elämää. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun perhe lähtee vierailulle Lontooseen. Kapteeni Koukku on päättänyt saada sen kauan sitten kesken jääneen taistelunsa ja sieppaa Peterin lapset. Tästä alkaa suunnaton seikkailu, kun Peterin on taas löydettävä kauan kadoksissa olleet taitonsa, palauttaa kaikki muisto mieleensä ja ”muuttua” taas Peter Paniksi.


Kommentit :
Elokuva oli aivan IHANA! Roolivalinta osui nappiin ja toteutus siihen nähden, että elettiin vuotta 1991, oli mahtava. Olen joskus ihan pikkuisena katsonut elokuvaa paljon, mutta en ymmärtänyt siitä silloin paljoakaan, kun en osannut tietenkään lukea. Nyt monen vuoden jälkeen leffa tuntuu niin nostalgiselta ja tulee kaikkia ihania muistoja mieleen. Olen muuttunut vuosien varrella herkäksi. Loppu on niin koskettava ja ihana, että kyllä muutama tippa taisi tulla itkettyä. Kotona olisin itkenyt enemmän, mutta katsoin elokuvan asutolassa, niin se oli ollut vähän outoa tuijottaa tietokonetta kuulokkeet päässä ja itkeä. Suosittelen kyllä tätä elokuvaa kaikille.





Jos pisitte voi tehdä lisää ja elokuvia saa ehottaa.

P.S Fontti vaihtelee, koska kirjoitan arvostelut wordillä. Anteeksi siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti